Two levels

Kingston: south facing, hot courtyard with sunken patio.

This tatty walled garden has been transformed into a lovely courtyard. 1000 reclaimed bricks (complete with their own moss) replaced concrete slabs. The bricks were free as long as they were lifted from another garden, hard work but worth it in the end.

Bold, architectural planting design mixes well with a tangle of cottage garden perennials. Really large specimens in a relatively small garden are very effective. 

We wanted this garden to look old from the start. Laid on dry sand and cement onto packed-down soil, the base was deliberately uneven. The bricks settled in, quickly looking established. Concentric circles make the enclosed space look bigger than it is.

We replaced the uneven steps and designed a way to deck the lower area while allowing access to the manhole cover. The solution was floating steps, supported by invisible scaffold poles bedded into the wall, with a removable deck section beneath. Quite clever, we thought.

Si_S.Comet_1.jpg
HZ18.png
HZ20.png
HZD20.png
HZR.1.PNG

© 2020 Bright Green Garden 

  • Houzz
  • Instagram
  • Pinterest
  • LinkedIn